5. 1. Õppesuundade kirjeldused

5.1.1 Kohustuslike ainete, kooli poolt kohustuslike valikkursuste ja õpilase valikkursustest on kujundatud õppesuunad, võimaldades õppe kolmes õppesuunas. Õppesuund koosneb riikliku õppekava kohustuslikest kursustest, kooli valitud kohustuslikest kursustest, õppesuuna valikkursustest ja õpilasele vabalt valida antud kursustest, kokku mahus vähemalt 96 kursust kogu gümnaasiumi vältel.

5.1.2 Gümnaasiumi õppesuunad erinevad üksteisest vähemalt kaheksa valikkursuse poolest, mis on alajaotuses „Õppesuuna kohustuslikud kursused“.

5.1.3 Lisaks kohustuslikele ainekursustele sisaldavad õppesuunad kooli poolt valitud kohustuslikke valikkursusi I õppesuunas matemaatika ja loodusainete valdkonnast, II õppesuunas loodusainete valdkonnast ning III õppesuunas keelte ja sotsiaalainete valdkonnast.

5.1.4 Gümnaasiumi poolt valitud õppesuunad on:

a)      I õppesuund, milles on kohustuslikud valikkursused matemaatika ja loodusvaldkonna valikkursustest kannab nimetust „Reaalsuund“.

b)      II õppesuund, milles on kohustuslikud valikkursused loodusainete valdkonnast kannab nimetust „Looduse- ja keskkonnasuund“

c)      III õppesuund, milles on kohustuslikud valikkursused keelte ning sotsiaalainete valdkonnast kannab nimetust „Humanitaarsuund“.

5.1.5 Reaalsuunda iseloomustavad kohustuslike ainete kavas lai matemaatika kursus,  õppesuuna kohustuslike valikkursustena matemaatika valikkursused „Loogika“ ja „Majandusmatemaatika elemendid“ ja interdistsiplinaarsed valikkursused „Joonestamine“ ja „Loodusteadused, tehnoloogia ja ühiskond”, eesmärgiga tõsta õpilase matemaatikapädevust, loogilise arutlemise, põhjendamise, järeldamise ja tõestamise oskust.

Õpilase valikkursuste hulgas on mitmed matemaatilisi ja täppisteaduslikke võimeid arendavad valikkursused nagu „Mehhatroonika ja robootika“, „Rakenduste loomise ja programmeerimise alused“, „Keemiliste protsesside seaduspärasused“ jt kursused, mille eesmärgiks on süvendada õpilaste huvi reaalainete ja täppisteaduste vastu, , arendada õpilaste loovust ja huvi reaalteaduste vastu.

5.1.6 Loodus- ja keskkonna õppesuunal õpitakse laia matemaatikakursust, kohustuslike suuna kursustena pakub kool õpilasele loodusainete valdkonna valikkursusi sh „Elu keemia“, „Füüsika ja tehnika“, „Teistsugune füüsika“, „Loodusteadused, tehnoloogia ja ühiskond“, mis toetavad õpilase arengut ja tõstavad  õpilase huvi loodusvaldkonna ja keskkonnahariduse valdkonnas.

5.1.7 Humanitaarõppesuunas õpitakse kitsa matemaatika kursust, kohustuslike valikkursustena on õppesuuna valikus inglise, eesti keele ja saksa keele valikkursused, samuti filosoofia, õiguse ja ajaloo kursused. Suuna eesmärgiks on süvendada õpilase huvi sotsiaalteaduste ja keeleoskuse süvendamise ning kolmanda võõrkeele omandamise vastu. Humanitaarsuuna valinud õpilane omandab väga hea eesti keele ja inglise keele oskuse, ta oskab kasutada kolmandat võõrkeelt tasemel B1 ning tal on laiemad teadmised sotsiaalainetes.

 

 

Lisa kommentaar